TARİHÇEMİZ

TARİHÇEMİZ

Resmi Kayıtlara göre, köyümüzdeki ilkokul 1945 yılında eski köyde açılmıştır. Taş bina olarak yapılan ve iki dersliği olan bu binada, 1964 yılına kadar eğitime devam edilmiştir. 1964 yılından sonra okul heyelan nedeniyle iki derslikli olan yukarıdaki binaya taşınmıştır.

2000 yılında üç derslikli bir prefabrik bina da okulumuza takviye edilmiştir. 2007 itibarı ile de halen beş derslikli olarak faaliyet göstermektedir. Önceleri lojman olarak kullanılan bina da, olur alınarak idari bölüme dönüştürülmüştür. 2002 yılında, okulumuzun çevresi Mamak Kaymakamı Ali Muhsin Nakiboğlu'nun da destekleri ile tel örgüleriyle çevrilmiştir. Yine aynı yıl, köy muhtarlığının destekleri ile okulun arka tarafında oyun alanı açılmış ve ihata duvarı yapılmıştır.

Okulumuz çevresinin yeşillendirme ve çimlendirme çalışmaları 2001 yılında belediyenin yardımlarıyla yapılmıştır. 2001 yılı baharında, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile temasa geçilerek okul bahçesine iki adet basketbol potası ile voleybol ekipmanları koyulmuştur. Böylece öğrencilerimizin spor yapma imkânı doğmuştur.

 

 Eylül 2007 itibariyle yeni okulumuza taşındık. 16 Derslik 1 İlkokul Özel Eğitim Sınıfı,1 Ortaokul Özel Eğitim Sınıfı ve 1 Anasınıfı ile hizmet vermeye devam ediyoruz.Mahallemiz öğrencilerinin bilim çağının gereklerine uygun,rekabet gücü yüksek,sosyal ve kültürel alanlarda başarılı,kendini ifade edebilen vatanına ve bayrağına benliğini feda etmiş genç yürekler olarak yetiştirmeye and içmiş genç ve dinamik kadrosuyla hizmet vermeye devam etmektedir.

22.03.2019 445